Volledig scherm
PREMIUM
Bert Holst © Carlo ter Ellen DTCT

Wim Gaalman

COLUMNEen journalistiek jaar in Noordoost-Twente heeft zo z’n ijkpunten. Carnaval natuurlijk, de paasgebruiken, de zomerfestivals en in het najaar de onvermijdelijke kerstactiviteiten. Onderwerpen die elk jaar terug komen en waaraan we standaard elk jaar aandacht besteden.

In de lijst vaste items heeft zich de laatste jaren nog een fenomeen gesetteld. En dat fenomeen is Oldenzaler Wim Gaalman. Er gaat tegenwoordig geen jaar voorbij of de voormalige notaris is betrokken bij een of andere actie in de regio. De strijd voor behoud van het ziekenhuis van Oldenzaal en nog eerder de hulpactie voor het door de tsunami getroffen Sri Lanka. Maar ook nu nog kan hij het niet laten. De strijd tegen de rondweg Weerselo, de perikelen van de katholieke kerk in Oldenzaal en nu het verzet tegen de sluiting van de spoedpost van huisartsen in Oldenzaal; Gaalman gaat met plezier op de barricaden.

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.