Maarten Olde Scholtenhuis, coördinator Natuurbeheer bij Natuurmonumenten, in natuurgebied Hakenberg bij een van de percelen grasland die worden omgezet naar (graan)akkers.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Olde Scholtenhuis, coördinator Natuurbeheer bij Natuurmonumenten, in natuurgebied Hakenberg bij een van de percelen grasland die worden omgezet naar (graan)akkers. © Reinier van Willigen

‘Zaaibeleid’ en betere waterhuishouding: dit gaat er gebeuren met natuurgebieden in Losser en Oldenzaal

LOSSER/OLDENZAAL - Natuurmonumenten gaat de komende tijd aan het werk in verschillende natuurgebieden in Noordoost-Twente. De klus spitst zich toe op een betere waterhuishouding, grotere variatie aan planten en dieren en het veiligstellen van het karakteristieke landschap.

  1. Oldenzaals stel emigreert naar Kroatië voor buitenlandse droom: wie neemt hun koffiezaak over?
    PREMIUM

    Oldenzaals stel emigreert naar Kroatië voor buitenland­se droom: wie neemt hun koffiezaak over?

    OLDENZAAL - Een werkdag beginnen met uitzicht over de helderblauwe zee. Vrolijke gasten ontvangen. Lekker eten. En goede koffie, vanzelfsprekend. Zo moet het leven van Sven Oude Middendorp (35) en Zamora Ter Meer (29) er straks uitzien. Het stel is op huizenjacht in Kroatië, waar ze een vakantiecomplex willen beginnen. Maar voor het zover is: wie wordt de opvolger van hun koffiezaak in Oldenzaal?