Volledig scherm
De afronding van het nieuwe crematorium en de begraafplaats aan de Schipleidelaan kost de gemeente zestig mille meer dan gepland.

Zestig mille extra nodig voor begraafplaats in Oldenzaal

OLDENZAAL - Door onvoorziene werkzaamheden is de afronding van het project begraafplaats/crematorium aan de Schipleidelaan iets duurder uitgevallen dan gepland. Reden voor het college om de raad volgende maand een aanvullend krediet van 60.000 euro voor te leggen.

Het multifunctionele uitvaartcentrum en het nieuwe crematorium zijn nu een jaar in gebruik. De openbare ruimte is opnieuw ingericht en wordt eind dit jaar overgedragen aan de gemeente. In 2011 stelde de raad een bedrag van 9,3 ton beschikbaar voor de realisatie van het uitvaartcentrum en het crematorium.

Looproute

Als gevolg van diverse toezeggingen moest het oorspronkelijke plan echter worden aangepast. Het toevoegen van een parkeerplaats naast het crematorium en het verplaatsen van de hoofdingang  van de oude begraafplaats bracht extra kosten met zich mee. In het plan zijn tevens voorzieningen voor het fietsparkeren en de stalling van containers meegenomen. De komst van een nieuwe parkeerplaats maakt het noodzakelijk om de looproute naar het oude kerkhof aan te passen. Om de bezoekers te faciliteren, is ook een extra voetpad aangelegd.

Als gevolg van de droge zomer viel het onderhoud door een aannemer van de vele vaste planten ook duurder uit.