Volledig scherm
De polikliniek in Oldenzaal © Carlo ter Ellen

Zorgverleners in Noordoost-Twente in gesprek over de toekomst

OLDENZAAL - Zorgverleners in Noordoost-Twente gaan in twee bijeenkomsten met elkaar in gesprek over de huidige ontwikkelingen in de zorg en de leegstand in de Oldenzaalse vestiging van het MST. 

Sophia de Rooij, voorzitter Raad van Bestuur van het MST, en Wim Gaalman, voorzitter Stichting Vrienden van Heil der Kranken, hebben hiertoe zorgverleners in Oldenzaal, Dinkelland en Losser een schriftelijke uitnodiging gestuurd. Tot de genodigden behoren onder meer apothekers, huisartsen, de centrale huisartsenpost, Stichting Zorgfederatie Oldenzaal en Woonzorgcentrum Gereia. Ook de wethouders van de drie gemeenten en woningcorporatie WBO Wonen zijn uitgenodigd. De bijeenkomsten staan gepland op maandag 9 september en op donderdag 3 oktober.

Oplossingen 

De zorg verandert. Gemeenten moeten met minder budget zorg leveren en ziekenhuizen voeren een opnamestop in vanwege een tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen. Insteek van de twee bijeenkomsten is dan ook om met een gezamenlijk plan te komen over toekomstbestendige zorg voor ouderen en zieken. „Om dit plaatje met elkaar in te kleuren is een goed en open gesprek met elkaar nodig, waarin we ook luisteren naar elkaars belangen en wensen en vervolgens overgaan tot het formuleren van gezamenlijke oplossingen”, zo is te lezen in de uitnodiging.

Zorg- en revalidatiehotel 

In de bijeenkomst komt ook de leegstand in de Oldenzaalse vestiging van het MST aan bod. De helft van de ruimtes heeft geen invulling.  Gaalman opperde eerder al tegenover deze krant het idee om er een zorg- en revalidatiehotel te realiseren voor de hele regio.