Volledig scherm
De groepsfoto van de deelnemers aan de finale van de Christenhusz Theaterprijs. © Geert Cox

Zwolse en Almelose winnaars van Christenhusz Theaterprijs in Oldenzaal

OLDENZAAL - Anika van Driel uit Almelo en Vocal Group Vivid waren vrijdagavond de grote winnaars tijdens de finale van de Christenhusz Theaterprijs, die vrijdagavond werd gehouden in Stadstheater de Bond in Oldenzaal.

Volgens Annet Meijerink van muziektheaterbureau Mélange genoot het publiek met volle teugen van de kwaliteit van het gebodene. Eline van den Munckhof verdiende de publieksprijs, beschikbaar gesteld door de Hart-kranten. Anika van Driel won de Christenhusz Theaterprijs in de categorie Beloften, terwijl de eerste prijs in de categorie Talenten, beschikbaar gesteld door Rotary Club Oldenzaal, naar Vocal Group Vivid uit Zwolle ging.

Presentatie

De avond werd gepresenteerd door Bart Peeters Weem en de winnaar van de editie 2017, Jeffrey Kleine Koerkamp, vermaakte het publiek op aangename wijze tijdens het juryberaad.

Zowel de voorzitster van de stichting, Annet Meijerink-Nijhuis, als de ook aanwezige Nachtburgemeester van Oldenzaal, Toon Brummelhuis, benadrukten het belang van het stimuleren van de jeugd op cultureel gebied.

Heel Overijssel

De Christenhusz Theaterprijs beperkt zich volgens de naamgever Geert Christenhusz niet tot Oldenzaal, maar bestrijkt de hele provincie Overijssel, waarbij Oldenzaal als finaleplaats en geboorteplaats van Christenhusz een centrale rol krijgt toebedeeld.