Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl

'Breakdance olympische sport in 2024'

Breakdance zal een van de sporten zijn op de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van bronnen bij het Franse olympisch comité (COJO), dat Parijs 2024 organiseert. 

Donderdag zou COJO bekendmaken dat het de danssport in 2024 voor het eerst op de Spelen wil zien. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) moet dan alleen nog akkoord gaan.

Naast breakdance zouden ook sportklimmen, skateboarden en golfsurfen gekozen door COJO om erbij te zijn in Parijs. Die laatste drie sporten zijn ook opgenomen in het programma van Tokio 2020.

Breakdance, de acrobatische dans uit de hiphopcultuur, was een van ruim twintig sporten die een verzoek hadden ingediend bij het Franse olympisch comité. Vier sporten zullen worden toegevoegd aan de 28 disciplines die al zeker zijn van het olympische programma van 2024.

  1. Podcast met Van der Breggen: ‘Ik begrijp dat mensen tweestrijd zien tussen Annemiek en mij’
    In Het Wiel

    Podcast met Van der Breggen: ‘Ik begrijp dat mensen tweestrijd zien tussen Annemiek en mij’

    Na talloze tweede plaatsen werd Anna van der Breggen eindelijk wereldkampioene. Die titel maakte haar palmares compleet. Nu zoekt ze nieuwe doelen en nieuwe uitdagingen – op de weg én op de mountainbike. In een nieuwe podcast In het Wiel spreken Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam uitgebreid met haar. ‘Ik moet het gevoel hebben dat ik doelen heb waar ik enthousiast van word.’