Annemiek Van Vleuten hoort na de finish dat ze geen goud, maar zilver heeft gepakt.
Volledig scherm
Annemiek Van Vleuten hoort na de finish dat ze geen goud, maar zilver heeft gepakt. © AFP

Buitenlandse media over Van Vleuten: ‘Eén van de grootste olympische berovingen ooit’

,,Ruud, ik had het mis", de uitspraak van Annemiek van Vleuten nadat haar duidelijk werd dat ze geen gouden, maar een zilveren olympische medaille had gewonnen, is er één voor de eeuwigheid. Ook buitenlandse media vermaken zich met de blunder van de Nederlandse renster.

15 reacties

 • Erik Gemser

  2 maanden geleden
  Nou, nou, nou...... "Eén van de grootste olympische berovingen ooit"! Zo wil ik het niet noemen. Het is gewoon een super stomme fout van de bondscoach. De taak is juist de renners te behoeden voor fouten. Incapabele coach dus!!
 • Edwin Dik

  2 maanden geleden
  We hadden het strontje van hilbert van der duim, daar komt het plankje van van der poel bij en juichende tweede van vleuten bij. Wat een branie om te roepen dat we meer goud gaan halen dan in Sydney. Het vliegtuig naar tokio was al besmet voordat het ging landen en diverse Olympische dromen uiteen deed spatten.
 • JOHN MULDER

  2 maanden geleden
  John Mulder @Hans Wilmes. Alle grote wielerronde zijn al verpest door het teamspel waardoor zeer goede coureurs ten dienste rijden van een kopman, maar niet voor eigen winnen.
 • Hans Wilmes

  2 maanden geleden
  De dames bondscoach ontslaan. Iedere wielrenster gaat voor één ding: goud. Niemand gaat dan tempo rijden om de Nederlandse ploeg naar de streep te brengen. Dus het gat had nooit zo groot mogen worden. De bondscoach had info per mobiele telefoon kunnen vragen bv bij de bidon aangevers en de tijdwaarneming kunnen raadplegen. Jammer van deze miskleun. Een zekere goude plak te grabbel gegooid.
 • de Jong

  2 maanden geleden
  Even een Sven Kramertje doen. Wat een hoogmoed zeg, ze zal “wel even winnen”. Een topsporter heeft álle facetten van de sport in bedwang, zo’n amateuristische fout mag nóóit voorkomen! Geluk dat de tweede plaats is veroverd maar tekenend voor de topsport in NL dit weer.