Annemiek Van Vleuten hoort na de finish dat ze geen goud, maar zilver heeft gepakt.
Volledig scherm
Annemiek Van Vleuten hoort na de finish dat ze geen goud, maar zilver heeft gepakt. © AFP

Buitenlandse media over Van Vleuten: ‘Eén van de grootste olympische berovingen ooit’

,,Ruud, ik had het mis", de uitspraak van Annemiek van Vleuten nadat haar duidelijk werd dat ze geen gouden, maar een zilveren olympische medaille had gewonnen, is er één voor de eeuwigheid. Ook buitenlandse media vermaken zich met de blunder van de Nederlandse renster.

13 reacties

 • Erik Gemser

  1 jaar geleden
  Nou, nou, nou...... "Eén van de grootste olympische berovingen ooit"! Zo wil ik het niet noemen. Het is gewoon een super stomme fout van de bondscoach. De taak is juist de renners te behoeden voor fouten. Incapabele coach dus!!
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  John Mulder @Hans Wilmes. Alle grote wielerronde zijn al verpest door het teamspel waardoor zeer goede coureurs ten dienste rijden van een kopman, maar niet voor eigen winnen.
 • Hans Wilmes

  1 jaar geleden
  De dames bondscoach ontslaan. Iedere wielrenster gaat voor één ding: goud. Niemand gaat dan tempo rijden om de Nederlandse ploeg naar de streep te brengen. Dus het gat had nooit zo groot mogen worden. De bondscoach had info per mobiele telefoon kunnen vragen bv bij de bidon aangevers en de tijdwaarneming kunnen raadplegen. Jammer van deze miskleun. Een zekere goude plak te grabbel gegooid.
 • de Jong

  1 jaar geleden
  Even een Sven Kramertje doen. Wat een hoogmoed zeg, ze zal “wel even winnen”. Een topsporter heeft álle facetten van de sport in bedwang, zo’n amateuristische fout mag nóóit voorkomen! Geluk dat de tweede plaats is veroverd maar tekenend voor de topsport in NL dit weer.
 • Albert van der Mey

  1 jaar geleden
  Ik wou zelf dat ik een grote prestatie kon leveren met het maken van een blunder. Waarom iedereen het nu beter? Zilver is een TOP.
 1. Marijke Groenewoud ondanks val naar olympische finale massastart, Irene Schouten eenvoudig door

  Marijke Groenewoud ondanks val naar olympische finale massastart, Irene Schouten eenvoudig door

  Ondanks een val heeft Marijke Groenewoud bij de Olympische Spelen in Peking de finale gehaald van de massastart. De 23-jarige regerend wereldkampioene op dit onderdeel eindigde in haar halve finale als vijfde en dat was voldoende voor de eindstrijd. Daarvoor was een plek bij de beste acht noodzakelijk. Ook topfavoriete Irene Schouten plaatste zich. Ze finishte als vierde in de tweede halve finale.