Kamila Valieva.
Volledig scherm
Kamila Valieva. © AP

CAS verwerpt beroep IOC: Kamila Valieva mag ondanks positieve dopingtest in Peking blijven

Kunstrijdster Kamila Valieva mag ondanks haar positieve dopingtest morgen meedoen aan de korte kür van de Olympische Winterspelen in Peking. Het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) verwierp het beroep dat het IOC, dopingautoriteit WADA én schaatsunie ISU hadden aangetekend tegen het opheffen van haar voorlopige schorsing.

33 reacties

 • a.j. Hulst

  7 maanden geleden
  Rusland moet gewoon naar huis gestuurd worden maar dat durft het IOC niet aan met een onvoorspelbare Poetin die op het punt staat Oekraïne binnen te vallen. Dus hebben ze het via CAS geprobeerd met dit resultaat. IOC moet nu ballen tonen en die hele corrupte, criminele ploeg uit Rusland naar huis sturen want het blijft daar structureel fout gaan met dopinggevallen en nu weer een jonkie van 15! En CAS moet ook niet meer gebruikt worden als rechtsinstantie want die zitten er voor de hoogste bieder
 • Yasmin De Jonge

  7 maanden geleden
  4 jaar geleden was er ook al bekend van veel Rusiche porters dat ze doping hadden gebruikt (soms onder dwang) en niet eens op de spellen mochten komen. Maar hier woord een uitzondering gemaakt op basis van leeftijd. Want dat is hoe ik het zie. Wat voor signaal geef je hier wel niet mee af in de sport? Dat je alles maar kan maken zolang je maar jong bent? Vind uberhaupt dat Rusland wel eens strenger gestraft mag woorden want het gebeurt stelselmatig en zit in het systeem daar. Alles voor poutin
 • Paul Hendriks

  7 maanden geleden
  Is Poetin er nog?
 • Erik Hoogeweij

  7 maanden geleden
  @HendrikVeltman: wat een vreemde reactie! Ze is 15 jaar, en? Het is niet haar schuld, zij heeft toch dat verboden middel genomen? Heel bewust is die positieve test pas na haar gouden medaille bekend gemaakt. Het is allemaal geregisseerd en zij heeft er, ondanks haar leeftijd, aan meegewerkt!
 • Ralph van Baal

  7 maanden geleden
  De lange arm van Poetin rijkt tot in Zwitserland. Het is al een schande dat er überhaupt Russen weer meedoen. die neutrale vlag kan ook de kliko in. Als dit geen bewijs is van structureel doping gebruik vanaf jonge leeftijd weet ik het niet meer.