Jeoung Young-sik.
Volledig scherm
Jeoung Young-sik. © AFP

Commentator ontslagen na racistische opmerking over Zuid-Koreaanse tafeltennisser

De Griekse openbare omroep ERT heeft een van haar commentatoren ontslagen na een racistische opmerking. Dimosthenis Karmiris had het tijdens een tafeltenniswedstrijd op de Olympische Spelen gemunt op de ‘spleetogen’ van een Zuid-Koreaanse atleet.

10 reacties

 • Jan Zwinkels

  1 jaar geleden
  Ik vind het not done als commentatoren opmerkingen maken over het uiterlijk van sporters waarop de sporter zelf geen invloed heeft, zoals huidskleur, fysiek, maar bijvoorbeeld ook huidproblemen. Opmerkingen hierover zijn voor niemand relevant en voor velen kwetsend. Anders vind ik het, als gerefereerd wordt aan belachelijke kapsels, bizarre kleding, nagels van 20 cm. of compleet getatoeëerde lichamen. De opmerking van de Griekse commentator en van de Duitse wielercoach zijn onacceptabel!
 • Dries Terren

  1 jaar geleden
  Belachelijke reactie's van mensen die vinden dat dit soort uitspraken gewoon getolereerd moeten worden. Ja, als een arabier een blanke medemens 'melkfles' of 'kaaskop' noemt moet je em ook keihard aanpakken. De intentie van deze uitspraken is om de ander diep te beledigen op zijn huidskleur of afkomst...en om een reactie uit te lokken. Bij deze.
 • Goffin

  1 jaar geleden
  Ik wordt toch zo moe van al die politieke correcte mensen. Als puntje bij paaltje komt kun je wel iedereen gaan ontslaan voor een foute humoristische opmerking en niet alleen in Nederland hoor.
 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  Dat ze zeggen van spleetogen is niet bepaald racistisch, mijn vrouw is ook een spleetoog zegt ze zelf, het is maar net hoe je er mee omgaat. Maar tegenwoordig kan niets meer gezegd worden.
 • Chris Rossel

  1 jaar geleden
  Aanstoot nemen aan wellicht kwetsende woorden en daarvoor zal de persoon in kwestie die deze woorden uitspreekt gestraft moeten worden wat een onzin. Persoonlijkheid doet er niet toe, want iedereen moet perfect zijn en gelijkwaardigheid uitstralen. Hetgeen absoluut geen reflectie is van hoe een maatschappij in elkaar zit. Mensen zouden naar mijn inzicht minder moeten aantrekken wat iemand anders zegt. De gehele definitie van racisme is veel te breed geworden en ik word er bang van.