Het contrast is groot: Kiesenhofer juicht uitbundig, terwijl Van Vleuten met ‘slechts’ zilver naast haar staat.
Volledig scherm
Het contrast is groot: Kiesenhofer juicht uitbundig, terwijl Van Vleuten met ‘slechts’ zilver naast haar staat. © Pim Ras Fotografie

De dag van de deceptie, maar geen reden tot paniek: recordschema nog altijd in zicht

Slechts één medaille bij de olympische wegrit voor de Nederlandse vrouwen. Zondag 25 juli 2021 gaat voorlopig de boeken in als de dag van de deceptie op deze Olympische Spelen. Zeker wielergoud werd niet gehaald en de dag verliep al weinig rooskleurig. Maar er is geen reden voor pessimisme. 

6 reacties

 • Dennis Klaver

  1 jaar geleden
  ,,..worden ook dit pijnlijke Spelen voor Van Vleuten. Vijf jaar geleden in Rio liep de olympische wegrit immers ook met een sisser af voor de Nederlandse. Ze was toen op weg naar goud, tot ze ten val kwam en een olympische titel in rook zag opgaan".. Het liep niet met een sisser af! Van Vleuten lag na een afschuwelijke val in een greppel. Taal. De Oostenrijkse wint. Met geluk? Geluk dwing je af en dat is haar gelukt. Je moet nog een ronde Hilbert! Binnenbocht! Het plakboek geraakt gevuld.
 • marijke van der Veen

  1 jaar geleden
  Ik vind die Hollanders vrij vervelend , ook de journalistiek , het MOET goud zijn anders zijn ze niet tevreden , wat een rot mentaliteit
 • Astrid Beek

  1 jaar geleden
  @Leo Jurjens: Dit is een artikel in een Nederlandse krant over Nederlandse sporters die een teleurstellende dag hebben gehad. Dat heeft totaal niets met arrogantie te maken of met het vergeten van de andere sporters.
 • Redacteur AD

  1 jaar geleden
  Er zijn zo meteen geen moderators meer aanwezig. Morgen worden reacties weer gemodereerd. De AD Redactie
 • Leo Jurjens

  1 jaar geleden
  Zo, en we staan weer met beide voeten op de grond. Er zijn meer topsporters aanwezig dan team NL. Of zijn die sporters allemaal nobody’s…….. Wat een arrogantie.