Hannah Kruger (15) in Rio op de Spelen in actie tegen Eva de Goede.
Volledig scherm
Hannah Kruger (15) in Rio op de Spelen in actie tegen Eva de Goede. © Getty Images

Duits Olympisch Comité wil Spelen in 2021

Het Duits Olympisch Comité (DOSB) wil dat de Olympische Spelen met een jaar worden uitgesteld. De DOSB had een duidelijker standpunt verwacht van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in de discussie over het al dan niet uitstellen van de Spelen in Tokio. Dat heeft DOSB-voorzitter Alfons Hörmann verklaard aan Duitse media. 

Gisteren liet het IOC voor het eerst weten dat uitstel van de Spelen (24 juli tot 9 augustus) op tafel ligt gezien de wereldwijde verspreiding van het coronavirus. Uiterlijk binnen vier weken wil het IOC de knoop doorhakken. ,,Wij hadden echter een duidelijke uitspraak gewenst, namelijk dat de Spelen definitief niet op de voorziene data kunnen doorgaan. Dan zou er nu over alternatieven overlegd kunnen worden”, zegt Hörmann.

De atleten kunnen door de coronacrisis nauwelijks trainen en zijn in het ongewisse over de olympische kwalificatieprocedures. ,,Ook op dit vlak zou het een enorm waardevol signaal geweest zijn de geplande termijn op basis van de huidige situatie in de wereld op te geven”, aldus Hörmann.

Duitsland, vijfde op de medaille spiegel in 2016, is het eerste grote sportland dat zich uitlaat over de Spelen. NOC*NSF heeft nog niet duidelijk stelling genomen.