Volledig scherm
Erben gewoon weer aan het werk na zijn ongeluk vanmorgen. © NOS

Erben Wennemars knalt met fiets door achterruit auto

Erben Wennemars uit Dalfsen is vanmorgen in Gangneung  gewond geraakt toen hij met zijn fiets achterop een auto botste. Hij heeft in totaal twintig hechtingen gekregen, maar ging daarna gewoon weer als presentator voor de NOS aan het werk.

Quote

Hij is daarna opgepoetst in het ziekenhuis en weer voor de NOS aan het werk gegaan.

Echtgenote Renate Wennemars kreeg om acht uur vanmorgen een telefoontje van Erben terwijl hij in de ambulance lag. Ze aarzelt om te antwoorden op vragen wat er precies gebeurd is. ,,Ik weet dat Erben er geen zin in heeft om hier een circus van te maken." 

Volgens Renate was Erben, ook columnist van AD Sportwereld, omstreeks half acht onderweg op de fiets naar de ijsbaan toen er plotseling een SUV voor hem tot stilstand kwam. ,,Erben keek in de richting waarin hij moest rijden en botste toen door de achterruit van de auto." 

Erben liep daarbij verwondingen op aan zijn hoofd, neus en duim en had een wond in zijn mond. ,,Hij is daarna opgepoetst in het ziekenhuis en weer voor de NOS aan het werk gegaan. Hij had vandaag nooit willen missen. Dit is zo gaaf voor hem."

Renate was verbaasd te horen dat Erben nog geen nieuwe pijnstillers had gehad. ,,Ik waarschuwde hem, omdat hij nu nog zo helder klonk, dat hij straks kon inzakken als de pijnstillers uitgewerkt waren, maar die had hij nog helemaal niet gehad. En de NOS zorgde goed voor hem, want als je zoiets overkomt moet je blijven eten anders krijg je een flauwte. Maar ze hadden een bordje macaroni voor hem klaargezet."

Erben zit in de studio voor de 10 kilometer schaatsen. Bekijk hier onze voorbeschouwing: