Volledig scherm
Akwasi Frimpong © Bongarts/Getty Images

Ghanese Amsterdammer Frimpong naar Winterspelen

Akwasi Frimpong heeft zich op het onderdeel skeleton geplaatst voor de Olympische Spelen in Pyeongchang. Zijn positie op de wereldranglijst is voor Ghana voldoende om de atleet te sturen.

Het Ghanees Olympisch Comité eiste in aanloop van de Spelen een plek bij de eerste 60 op de opgeschoonde wereldranglijst. Frimpong, die opgroeide in de Bijlmer en ook de Nederlandse nationaliteit heeft, kwam na zijn twee laatste runs (14de en 15de) in Lake Placid terecht op positie 55.

Omdat elk land maar een beperkt aantal skeletonners naar Zuid-Korea mag sturen, vallen veel skeletonners uit de lijst.

Na het horen van een nieuws heeft hij een traantje moeten wegpinken, zegt Frimpong. ,,Wat een opluchting, na 15 jaar. Mijn dochter zal nu weten dat je met hard werken, doorzettingsvermogen, en geloof in jezelf je dromen uit kan laten komen."

Akwasi Frimpong on Twitter

It's about time you got back home daddy❤️! #ashantiadwoashieldsfrimpong #Ghanaskeleton🇬🇭 #daddydaughter

Derde Olympische campagne

Volledig scherm
Voor de 31-jarige Frimpong was dit zijn derde Olympische campagne. © Akwasi Frimpong

Voor de 31-jarige Frimpong was dit zijn derde Olympische campagne. In 2012 probeerde hij het als sprinter in de Nederlandse atletiekselectie. Door een blessure miste hij plaatsing. Twee jaar later hoopte hij zich voor de Winterspelen in Sotsji te plaatsen in het Nederlandse bobsleeteam. Ook dat ging mis.

Na een tussenperiode waarin Frimpong zich ontwikkelde als beste stofzuigerverkoper van Amerika, concentreerde hij zich weer volledig op de sport. Een droom mocht geen droom blijven.

Het Ghanees Olympisch Comité moet Frimpong alleen nog formeel aanmelden bij het Internationaal Olympisch Comité om deelname definitief te maken. Frimpong komt in Pyeongchang op 15 en 16 februari in actie.

Akwasi Frimpong on Twitter

It's official‼️Proud to announce that I will be representing Ghana at the 2018 Winter Olympics🙏🏿. Dare to dream! #GhanaSkeleton🇬🇭