Niek Kimmann bijt op zijn gouden medaille.
Volledig scherm
PREMIUM
Niek Kimmann bijt op zijn gouden medaille. © Pim Ras Fotografgie

Gouden Niek Kimmann: ‘Ik zat net te janken, deze droom deelde ik met Jelle’

VideoNa een klapper met een official vloog Niek Kimmann (25) alsnog naar goud, de medaille waar hij jarenlang van fantaseerde, samen met vriend Jelle van Gorkom die niet meer kan fietsen. ,,Het deed mij beseffen: kansen moet je pakken.”

9 reacties

 • André Winkes

  1 jaar geleden
  Prachtig voor Niek, maar nog veel indrukwekkender was het live commentaar van Jelle van Gorkom op TV. Diepe buiging, wat zou de wereld mooi zijn met meer van zulke mensen!!
 • gert meijboom

  1 jaar geleden
  Wat een kracht. Kracht van Jelle en de prestaties van Niek.
 • Roy Smit

  1 jaar geleden
  Held! Echt een held! Geweldig gereden het delen met zijn maar die niet meer kan fietsen! Tranen in mijn ogen echt heerlijk dit!
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  W.J.J Venderbos Gefelicteerd Niek en dat met een pattela fractuur klasse jongen je vriend is apen trots op je.
 • Ben Vienerius

  1 jaar geleden
  In dit wereldje van de BMX blijkt een onvoorwaardelijke vriendschap te bestaan die verder gaat dan alleen http://goud.De reactie van Jelle liet hem voelen, dat deze vriendschap en het contact met Niek, ook zijn stukje gouden Olympia was. Zijn commentaar over de BMX wedstrijden was een belevenis alsof hij er zelf stond. Wat een vechter om zijn plaatsje voor de toekomst te verwezenlijken. Zoals hij die kracht aan zijn maatje Niek door gegeven heeft kon het niet anders dan goud worden.