Hockeysters heersen ook in finale en pakken vierde olympische titel

De hockeysters van Oranje hebben een periode van vijf jaar absolute dominantie bekroond met goud in Tokio. In de finale werd Argentinië met 3-1 verslagen. 

4 reacties

 • gert meijboom

  3 maanden geleden
  Perfect resultaat van een geweldig team. Ijzersterke mentaliteit en conditie. Het enige team dat presteerde op hoog niveau, waar andere uitgeschakeld werden zoals handbal, waterpolo, voetbal en vooral bedroevende wedstrijden van heren hockey. Dames speelde op hoog niveau met enorme intensiteit en inzet. Hulde.
 • Anita Vink

  3 maanden geleden
  Top gedaan, welverdiend!!
 • Faizy

  3 maanden geleden
  Netjes hoor dames, voor zo een landje, tegen al die grote landen die meer bewoners hebben en meer atletische kweek zou je denken 😄. Met kop en schouders zichzelf naar goud gehockeyd. Nice done ✅👊🏼💥
 • John M Does

  3 maanden geleden
  ONgeloflijk trots en oneindig veel respect voor deze hockeyploeg!! Hier stond een onoverwinnelijk team en uiteindelijk de enige medaille oogstte die hen toe kwam. NL. De Gouden!!
 1. Vlaggendragers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrijker dan records’
  Vandaag van start

  Vlaggendra­gers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrij­ker dan records’

  In Tokio vindt vandaag vanaf 13.00 uur de openingsceremonie van de Paralympische Spelen plaats. Net als bij de Olympische Spelen wordt de Nederlandse equipe aangevoerd door twee vlaggendragers. Jetze Plat en Fleur Jong zwaaien de Nederlandse driekleur wanneer TeamNL zich presenteert aan de wereld. Wie zijn de vlaggendragers en wat mogen we van het duo verwachten deze Spelen?