Volledig scherm
© Getty Images

IOC akkoord met kandidaten Spelen 2026

De Olympische Winterspelen van 2026 worden toegewezen aan Calgary, Stockholm of de twee Italiaanse steden Cortina D'Ampezzo/Milaan. Het congres van het Internationaal Olympisch Comité keurde vandaag de voordracht van het bestuur voor die drie bidprojecten goed.

De drie kandidaten zijn overgebleven uit een groep van zeven geïnteresseerde landen. Japan (Sapporo), Zwitserland (Sion) en Oostenrijk (Graz) trokken zich eerder terug, onder meer wegens een gebrek aan draagvlak onder de plaatselijke bevolking en/of de grote financiële risico's. Turkije wilde de Winterspelen ook organiseren, maar het IOC keurde donderdag de voordracht van de stad Erzurum af.

Het IOC bepaalt in juni volgend jaar wie de Winterspelen van 2026 mag organiseren.

  1. Podcast met Van der Breggen: ‘Ik begrijp dat mensen tweestrijd zien tussen Annemiek en mij’
    In Het Wiel

    Podcast met Van der Breggen: ‘Ik begrijp dat mensen tweestrijd zien tussen Annemiek en mij’

    Na talloze tweede plaatsen werd Anna van der Breggen eindelijk wereldkampioene. Die titel maakte haar palmares compleet. Nu zoekt ze nieuwe doelen en nieuwe uitdagingen – op de weg én op de mountainbike. In een nieuwe podcast In het Wiel spreken Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam uitgebreid met haar. ‘Ik moet het gevoel hebben dat ik doelen heb waar ik enthousiast van word.’