Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © REUTERS

Japan: te vroeg om te spreken over annuleren Olympische Spelen

De Japanse minister van Volksgezondheid Katsunobu Kato heeft dinsdag gezegd dat het nog altijd te vroeg is om te praten over het annuleren van de Olympische Spelen vanwege het nieuwe coronavirus. De Spelen in Tokio moeten op 24 juli van dit jaar van start gaan.

Er zijn vragen gerezen of de Spelen zouden moeten worden afgelast of worden verplaatst vanwege de uitbraak van het virus. Een kandidaat voor het burgemeesterschap in Londen had al gezegd dat de Engelse hoofdstad klaar was om de Spelen te ontvangen, mocht dat nodig zijn. Kato reageerde tijdens een persconferentie op vragen hierover.

John Coates, hoofd van de coördinatiecommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), verklaarde een week eerder dat hij vanuit de gezondheidsorganisatie WHO had vernomen dat er ‘geen reden was een noodplan te maken om de Spelen niet door te laten gaan of te verplaatsen’.

  1. Kwalificatieperiode voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    Kwalifica­tie­pe­ri­o­de voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 opgeschort. Tot aan 1 december kunnen atleten zich niet kwalificeren voor het evenement in Japan, dat vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus naar de zomer van 2021 is verschoven. Atleten die zich eerder al voor Tokio 2020 hadden geplaatst, behouden die status en blijven daardoor in aanmerking komen voor deelname aan de Zomerspelen.