Kamila Valieva.
Volledig scherm
Kamila Valieva. © BELGA

Kamila Valieva verder in het nauw? Nieuwe geruchten in dopingzaak rond kunstrijdster

videoBij de dopingtest van de Russische kunstrijdster Kamila Valieva zijn behalve het verboden middel trimetazidine nog twee substanties aangetroffen die gebruikt worden bij hartproblemen. Dat meldt de krant New York Times. Het zou gaan om Hypoxen en L-Carnitine, beide niet op de lijst van verboden dopingproducten van wereldantidopingbureau WADA.

33 reacties

 • Carla Wijermars

  8 maanden geleden
  Goed gedaan Lindsay. Ik hoop dat nog meer atleten uit Nederland - met jou als voorbeeld - als kunstschaatser gaan deelnemen aan de Olympische Spelen. En ik vind het goed dat de leeftijd verhoogd wordt naar 17 jaar.
 • Schalij

  8 maanden geleden
  Zo’n meisje heeft het toch niet nodig? Wat ze presteert komt vooral door haar talent. ‘De pillen van haar opa’. Maak dat de kat wijs. Waarom toch weer de grenzen opzoeken met verboden middelen?!? Ze moet uitgesloten worden. Geschorst. De Russen moeten naar huis. Zonde en sneu als het meisje eronder lijdt, maar er moet een signaal afgegeven worden dat dopinggebruik niet mag. Het is zo oneerlijk tegenover andere hardwerkende atleten die het zonder pillen doen.
 • Alwin Leltz

  8 maanden geleden
  Eerlijk gezegd maak ik mij helemaal niet druk om de gevoelens van de andere rijdsters of het imago van de sport. Maat om een vijftien jarig minderjarig meisje dat kapot wordt gemaakt terwijl de hele wereld mee kijkt.
 • Scheuierman

  8 maanden geleden
  Zoals legende Joan Haanappel al zei; als we leeftijd als excuus gaan gebruiken om doping goed te keuren, dan zien we de volgende spelen alleen maar 14 & 15 jarigen…. Enige wat ik stiekem van mijn opa dronk was z’n jonge jenever… niet te zuipen…
 • Hans Kruithof

  8 maanden geleden
  Typisch gevalletje Onana. Direct op vliegtuig zetten.