Kroont Kjeld Nuis zich tot koning van Gangneung?

1000 meterHij liet het even bezinken, daarna volgde een harde lach. Kjeld Nuis kreeg net te horen dat op alle individuele schaatsafstanden de winnaar nog nooit uit de laatste rit kwam. ,,Sterk. We gaan het zien”, zei Nuis, die vandaag op de 1000 meter in de laatste rit start en bovendien topfavoriet is. Maar even zo goed is de Noor Håvard Lorentzen een grote kanshebber voor het goud.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Na chaos CL-finale hoopt Franse regering bij Spelen in Parijs op videobewaking met kunstmatige intelligentie

  Na chaos CL-finale hoopt Franse regering bij Spelen in Parijs op videobewa­king met kunstmati­ge intelligen­tie

  Met de chaos rond de Champions League-finale in Parijs nog vers in het geheugen, hoopt de Franse regering voor de komende Olympische Spelen in diezelfde stad op videobewaking met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). De Franse Senaat nam het voorstel dinsdag aan, maar tegenstanders vrezen een ‘Trojaans paard’ dat na de Spelen niet meer zal verdwijnen en de fundamentele rechten van burgers verder aantast.