Enzo Kuworge tijdens de wedstrijd gewichtheffen in de klasse boven de 109 kilo.
Volledig scherm
PREMIUM
Enzo Kuworge tijdens de wedstrijd gewichtheffen in de klasse boven de 109 kilo. © ANP

Kuworge trekt en stoot zich naar zesde plek: ‘Deze sport draait niet alleen om pure kracht’

Voor het eerst sinds de Spelen van 1968 kwam in Japan weer een Nederlandse gewichtheffer in actie. Enzo Kuworge (19) werd zesde bij de zwaargewichten (+109 kilogram). Impressie van een avond trekken en stoten in Tokio.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  19

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Vlaggendragers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrijker dan records’
  Vandaag van start

  Vlaggendra­gers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrij­ker dan records’

  In Tokio vindt vandaag vanaf 13.00 uur de openingsceremonie van de Paralympische Spelen plaats. Net als bij de Olympische Spelen wordt de Nederlandse equipe aangevoerd door twee vlaggendragers. Jetze Plat en Fleur Jong zwaaien de Nederlandse driekleur wanneer TeamNL zich presenteert aan de wereld. Wie zijn de vlaggendragers en wat mogen we van het duo verwachten deze Spelen?