Medaillespiegel: TeamNL eindigt in Tokio op recordaantal van 36 medailles

Nederland heeft 36 medailles binnengehaald op de Olympische Spelen in Tokio. Daarmee is het oude record van Sydney 2000 ruimschoots verbroken. Destijds haalde TeamNL in Australië 25 medailles.

197 reacties

 • Henk Versluis

  1 maand geleden
  Wat een presentatie van deze spelers petje af
 • Jan Kat

  1 maand geleden
  Amerikanen zeggen tegen mij, wij hebben veel meer medailles. Ik zeg wij zijn met 17 miljoen, jullie met 650 miljoen. Dus reken dat maar eens als wij 1 goud winnen en jullie 10. Enz. Ik ben trots op Oranje ! Al dat vele trainen en ontzeggingen, en dan....laat het maar ff zien! En wij kijken en genieten en raken ontroerd, ook door ons volkslied. Het Rood, Wit, Blauw fier bovenaan de andere. Hazes zong het al Nederland Oh Nederland
 • gert meijboom

  1 maand geleden
  Geweldige equipe met prima resultaten. Vooral de positiviteit valt op, geen drama, geen gezeur maar oprechte emoties en positiviteit.
 • mayke oudshoorn

  1 maand geleden
  waar een klein land groot in is...
 • Hans Klopstra

  1 maand geleden
  Als Nederlander ben ik trots op onze medaille-oogst. Het laat zien op welk hoge niveau de kansen liggen voor sporters om zich te ontwikkelen in ons Nederland waar welvaart en menselijk gezondheid hans in hand gaan. Han Klopstra
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Vlaggendragers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrijker dan records’
  Vandaag van start

  Vlaggendra­gers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrij­ker dan records’

  In Tokio vindt vandaag vanaf 13.00 uur de openingsceremonie van de Paralympische Spelen plaats. Net als bij de Olympische Spelen wordt de Nederlandse equipe aangevoerd door twee vlaggendragers. Jetze Plat en Fleur Jong zwaaien de Nederlandse driekleur wanneer TeamNL zich presenteert aan de wereld. Wie zijn de vlaggendragers en wat mogen we van het duo verwachten deze Spelen?