Volledig scherm
Technisch directeur NOC*NSF Maurits Hendriks tijdens een persbijeenkomst in Sportcentrum Papendal. Tijdens de bijeenkomst wordt vooruitgeblikt op de rol van TeamNL tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio 2020. © ANP

NOC*NSF verwacht recordaantal Nederlandse deelnemers aan Olympische Spelen

NOC*NSF schat het aantal Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen van Tokio op minimaal 260. Dat zei Maurits Hendriks, technisch directeur van de sportkoepel, maandag op Papendal. 

Dat zou betekenen dat na Rio 2016, waar 242 Nederlandse atleten actief waren, opnieuw een record wordt geboekt. De afvaardiging in Brazilië vier jaar geleden was de grootste ooit. In Londen 2012 waren 178 Nederlandse atleten actief.

Onder meer de volleybalsters, de turnploeg bij de mannen en de tafeltennissters zijn er niet in geslaagd zich te kwalificeren. Daartegenover staat de deelname van de Nederlandse voetbalsters, een grote groep. ,,Uiteraard krijgen we vanuit Tokio ook vragen over de omvang van de ploeg. Maar in een aantal sporttakken moet kwalificatie nog volgen. Daarom kunnen we niet meer zeggen dan dat we verwachten tussen de 260 en 350 sporters mee te nemen naar Tokio", aldus Hendriks.