Volledig scherm
Kjeld Nuis: in vier jaar van bank naar goud © ANP/Twitter Kjeld Nuis

Nuis: in 2014 olympisch bankhanger, nu olympisch kampioen

Het contrast kan niet groter.  Vier jaar geleden lag Kjeld thuis op de bank naar de Olympische Spelen te kijken, vandaag stond hij op het bovenste treetje na zijn overwinning op  de 1500 meter.

Nuis deelde het kiekje van zijn olympische bankavonturen in 2014 met zijn twittervolgers, in reactie op een tweet van Thijs Zonneveld, columnist en verslaggever van deze krant. 'Je zult vandaag Kjeld Nuis heten', schreef Zonneveld op de dag dat in de Adler Arena van Sotsji de 1000 meter werd verreden. 

Op de foto zien we de inwoner van Emmen zitten op zijn bank, met een dikke deken over zich heen. Nuis plaatste zich niet voor die Spelen, ook al was hij gedurende het hele seizoen een van de snelste schaatsers over 1000 en 1500 meter.  Dat deed hem enorm veel pijn, maar zijn gevoel voor humor was hij getuige de foto niet verloren.  

De vraag is of Nuis vandaag weer een foto op Twitter zet, opnieuw uitgedaagd door Zonneveld. Dit keer slingerde de journalist een tweet met een net iets andere tekst het digitale universum in: 'Je zult vandáág Kjeld Nuis heten bedoel je.' Áls Nuis reageert met een foto, zal die ongetwijfeld een stuk euforischer zijn.

Kjeld Nuis on Twitter

@thijszonneveld

Thijs Zonneveld on Twitter

Je zult vandáág Kjeld Nuis heten bedoel je.

Bekijk hier alle video’s van Studio Korea, met interviews, voorbeschouwingen en reportages van onder anderen Thijs Zonneveld, Gianni Romme en Hidde van Warmerdam.