Simone van de Kraats in actie. Inzet: de Nederlandse waterpolosters vieren feest na het binnenhalen van de gouden medaille in 2008.
Volledig scherm
PREMIUM
Simone van de Kraats in actie. Inzet: de Nederlandse waterpolosters vieren feest na het binnenhalen van de gouden medaille in 2008. © ANP/DPG Media

Olympisch kampioenen onder de indruk van Oranje waterpolosters: ‘Ze zijn verder dan wij in 2008’

Dertien jaar na de olympische triomf in Peking zijn de Nederlandse waterpolosters eindelijk weer present op de Olympische Spelen. Twee hoofdrolspelers van de gouden ploeg van 2008 blikken terug én vooruit.

 1. Mister Paralympics Jetze Plat: 'Ik heb me de hele Spelen nergens druk om gemaakt’
  PREMIUM
  Interview

  Mister Paralym­pics Jetze Plat: 'Ik heb me de hele Spelen nergens druk om gemaakt’

  Jetze Plat voltooide eerder vandaag zijn gouden trilogie. De Nederlandse veelvraat werd paralympisch kampioen op de triatlon en was ook de beste in de tijdrit en de wegwedstrijd van het handbiken. Plat maakte de hooggespannen verwachtingen meer dan waar en groeide in Tokio uit tot de Nederlandse ‘Mister Paralympics’. Zelf blijft de kampioen echter bescheiden: „We zijn allemaal gelijk en iedereen hier is een topper.”
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.