AFP
Volledig scherm
© AFP

Olympische Spelen officieel geopend: 'Vandaag is een dag van hoop’

Met het ontsteken van de vlam zijn de Olympische Spelen van Tokio nu dan ook officieel geopend. Tennisster Naomi Osaka had de eer om het vuur aan te steken, terwijl Churandy Martina en Keet Oldenbeuving namens Nederland trots de vlag droegen tijdens een verder sobere openingsceremonie.

4 reacties

 • Erik Hoogeweij

  2 jaar geleden
  Wat ik nu niet begrijp dat alles en iedereen toch weer bovenop elkaar zit/staat! Als je nu al 106 besmettingen hebt in die groep in een paar dagen die je dat toch niet? Waarom niet de delegaties door het stadion laten lopen en alleen de vlaggendragers blijven achter voor de vlam en de eed? 🤔
 • Machiel van Dijk

  2 jaar geleden
  Maak van wat sober maar wat triest zo zonder publiek. Maar het gaat de IOC nu voornamelijk om de tv-gelden niet mis te lopen en voor de sporters die 5 jaar getraind hebben maar mij trekt het niet zo meer om te kijken, tja bij de evenementen buiten de stad mag publiek morgen bij de dames leeuwinnen tegen Brazilië dat is nog wel leuk maar verder mwa.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Gaby. Het enige land wat respect toonde aan het gastland was Ierland. Die groette de Japanners zoals het daar gewoon is. Ik vond dit zelf erg netjes.
 • Dick van Dijk

  2 jaar geleden
  Martina is 37 en loopt alléén de estafette. 🤔