Chef de mission Pieter van den Hoogenband.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef de mission Pieter van den Hoogenband. © ANP

Opinie Thijs Zonneveld | Telkens weer veegt Van den Hoogenband lachend zijn eigen straatje schoon

Pieter van den Hoogenband maakt pas op de slotdag van de Olympische Spelen de balans op. De chef de mission van TeamNL wilde vandaag weinig kwijt over de prestaties tot nu toe. Dat schiet Thijs Zonneveld in het verkeerde keelgat. ‘Telkens weer veegt Van den Hoogenband lachend zijn eigen straatje schoon.’ 

84 reacties

 • martin van beek

  2 maanden geleden
  heeft wel gelijk in paar punten,...klm-personeel niet controleren was gewoon volgens protocol vond ik verbijsterend, bijvoorbeeld !
 • margaretha NIELSEN

  2 maanden geleden
  Goed gesproken Thijs.
 • P. Papadopoulos

  2 maanden geleden
  Maurits Hendriks en Pieter van den Hoogenband.............heerlijk stel die twee! En ik maar denken dat ze bij de KNVB niet goedsnik zijn maar zie daar.............in alles overtroffen door NOC/NSF!!
 • de Boer

  2 maanden geleden
  Helemaal eens met Mario Aarts! Heel erg gemakkelijk om Pieter de schuld te geven van een aantal positieve gevallen. Evenals de gevallen van miscommunicatie tussen sporters en hun coaches. Evenals officials op de baan. Maar ja, Thijs moet ook stukjes schrijven. Dit was bovendien niet het enige vliegtuig met sporters dat naar Japan vertrok toch? Dus is het reisbeleid niet zonder meer een tekortkoming. En één dag voor je beurt gesproken Thijs, want nog nooit haalde NL zoveel medailles als vandaag.
 • Marry Mout rietdijk

  2 maanden geleden
  Pieter is eindverantwoordelijk en krijgt daarvoor een belachelijk hoge vegoeding. Dat geld had veel beter besteed kunnen worden. Zelfs als we veel medailles, ondanks p, gaan winnen is opstappen het enige dat rest...
 1. Vlaggendragers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrijker dan records’
  Vandaag van start

  Vlaggendra­gers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrij­ker dan records’

  In Tokio vindt vandaag vanaf 13.00 uur de openingsceremonie van de Paralympische Spelen plaats. Net als bij de Olympische Spelen wordt de Nederlandse equipe aangevoerd door twee vlaggendragers. Jetze Plat en Fleur Jong zwaaien de Nederlandse driekleur wanneer TeamNL zich presenteert aan de wereld. Wie zijn de vlaggendragers en wat mogen we van het duo verwachten deze Spelen?