Chef de mission Pieter van den Hoogenband.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef de mission Pieter van den Hoogenband. © ANP

Opinie Thijs Zonneveld | Telkens weer veegt Van den Hoogenband lachend zijn eigen straatje schoon

Pieter van den Hoogenband maakt pas op de slotdag van de Olympische Spelen de balans op. De chef de mission van TeamNL wilde vandaag weinig kwijt over de prestaties tot nu toe. Dat schiet Thijs Zonneveld in het verkeerde keelgat. ‘Telkens weer veegt Van den Hoogenband lachend zijn eigen straatje schoon.’ 

83 reacties

 • martin van beek

  1 jaar geleden
  heeft wel gelijk in paar punten,...klm-personeel niet controleren was gewoon volgens protocol vond ik verbijsterend, bijvoorbeeld !
 • margaretha NIELSEN

  1 jaar geleden
  Goed gesproken Thijs.
 • P. Papadopoulos

  1 jaar geleden
  Maurits Hendriks en Pieter van den Hoogenband.............heerlijk stel die twee! En ik maar denken dat ze bij de KNVB niet goedsnik zijn maar zie daar.............in alles overtroffen door NOC/NSF!!
 • Lucas Kikkert

  1 jaar geleden
  Helemaal eens met Mario Aarts! Heel erg gemakkelijk om Pieter de schuld te geven van een aantal positieve gevallen. Evenals de gevallen van miscommunicatie tussen sporters en hun coaches. Evenals officials op de baan. Maar ja, Thijs moet ook stukjes schrijven. Dit was bovendien niet het enige vliegtuig met sporters dat naar Japan vertrok toch? Dus is het reisbeleid niet zonder meer een tekortkoming. En één dag voor je beurt gesproken Thijs, want nog nooit haalde NL zoveel medailles als vandaag.
 • Marry Mout rietdijk

  1 jaar geleden
  Pieter is eindverantwoordelijk en krijgt daarvoor een belachelijk hoge vegoeding. Dat geld had veel beter besteed kunnen worden. Zelfs als we veel medailles, ondanks p, gaan winnen is opstappen het enige dat rest...
 1. Van den Hoogenband over Nederlandse medailleoogst: ‘We lopen niet achter op schema’
  Play
  VIDEO

  Van den Hoogenband over Nederland­se medaille­oogst: ‘We lopen niet achter op schema’

  Pieter van den Hoogenband maakt pas op de slotdag van de Olympische Spelen de balans op. De chef de mission van TeamNL wilde op dag 4 van de Spelen weinig kwijt over de prestaties tot nu toe. ,,Het gaat alle kanten op. We hebben nog dertien dagen te gaan, alle dagen zullen we winnen en verliezen. Op 8 augustus maken we de totale balans op”, zei Van den Hoogenband op een persconferentie in het olympisch dorp.