Sanne Wevers na missen finale: 'Hele sport kapotgemaakt in Nederland’

pollSanne Wevers mag haar olympische titel op de evenwichtsbalk niet gaan verdedigen. Ze kwam niet verder dan een score van 13,866 en viel buiten de finaleplaatsen, wat een grote deceptie was voor de kampioen van Rio de Janeiro. Ook het Nederlands team viel buiten de landenfinale.

24 reacties

 • Derk Ottema

  2 jaar geleden
  Zelf ben ik 40 jaar turntrainer geweest. De tijden van 20 jaar geleden waren heel anders . De turnbond denkt alleen aan hun eigen hachje. Ze zorgen ervoor dat ze zelf goed uit de verf komen. Hetgeen je tegenwoordig overal ziet.Helaas zijn Sanne en Lieke daar het middelpunt van en dus de klos. Natuurlijk hadden ze ook met hun vader erbij niet goed kunne scoren. Maar het principe dat je eigen coach bij zo'n belangrijke wedstrijd er niet bij kan zijn is ondoordacht van de KNGU. Alleen eigen belang!
 • Looney Doer

  2 jaar geleden
  @Jack Daniels, dan moet je jezelf beter inlezen op het onderwerp! Meerdere klachten over fysiek geweld door deze coach, tel daar bij op het eigen onderzoek en Mea Culpa van de KNGU en ik vind het dan volstrekt logisch dat de coach geschorst wordt.
 • Erik Hoogeweij

  2 jaar geleden
  Snap haar emoties heel goed. Pa mocht mee als trainer, toen weer niet enz. Rechtszaak na rechtszaak en uiteindelijk moest pa thuisblijven. Iemand waarmee je al jaren werkt en in wie je alle vertrouwen hebt. Dan ga je al niet lekker naar de OS toe!
 • Ronald Wingerde

  2 jaar geleden
  Sporten op Olympisch niveau is grenzen verleggen en tot het gaatje gaan. Als we trainers blijven veroordelen die dat gaatje met hun pupil willen opzoeken is het gedoemd te mislukken.
 • Bart Bats

  2 jaar geleden
  Achteraf janken op de bond terwijl de bond al zolang als mensenheugenis verrot is, ook zin heeft haar successen geboekt binnen die verrotte bond. Ze hebben simpelweg niet goed genoeg gepresteerd ergo ze zijn niet door.
 1. Medaillewinnaars stralen met Willem-Alexander en Máxima op bordes, Ireen Wüst benoemd tot Commandeur
  huldiging / video

  Medaille­win­naars stralen met Wil­lem-Alexan­der en Máxima op bordes, Ireen Wüst benoemd tot Commandeur

  De Nederlandse wintersporters die tijdens de Olympische Spelen in Peking een medaille hebben behaald, zijn dinsdag in Den Haag gehuldigd. Minister-president Mark Rutte en minister Conny Helder voor Langdurige Zorg en Sport ontvingen de medaillewinnaars in de Ridderzaal. Daarna werden de medaillewinnaars op Paleis Noordeinde ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.