Iris Planting/Helden/Lumen
Volledig scherm
PREMIUM
© Iris Planting/Helden/Lumen

Sifan Hassan, wie is deze mysterieuze gouddelver met enorme drive?

ProfielVanmiddag tegen drie uur kan Sifan Hassan de succesvolste Nederlandse olympische atleet worden na Fanny Blankers-Koen in 1948. Toch is de Ethiopische vluchtelinge voor het grote publiek nog een mysterie. ,,Sifan kiest altijd haar eigen weg.”

17 reacties

 • Arno Luinenburg

  1 jaar geleden
  Osendarp Misschien zag ze 1500m als oefening voor de 10.000m. En heeft ze de “fouten” die ze daar deed gebruikt om ervan te leren en daardoor vervolgens goud te halen op 10.000m en niet zeuren over die 1500m ze heeft wel 3 medailles waarvan 2 goud!
 • adri zuiderwijk

  1 jaar geleden
  Bewijst alweer dat je geen bende diëtisten/wetenschappers nodig hebt om 2 keer goud binnen te halen, je hart volgen net als Annemiek en ook feesten hoort erbij, nu nog een wr op de marathon, pijn verzacht aan de meet!
 • Toine van den Hout

  1 jaar geleden
  Gewoon fenomenaal hoe ze deze 10 kilometer liep Gewoon buitenaards hoe ze zich manifesteerde een beetje op de derde plek dus brons toen op naar de tweede plaats zilver En dan nog je voorganger passeren in een verhoogd tempo om de eerste plaats in te nemen en een afstand te creëren en de eerste plek opeisen voor Goud wat is dit een prestatie van wereld klasse Dit zal ons nog lang heugen in onze gedachten als het over atletiek gaat in Toyio Sifan Hassan bedankt
 • B.C. Osendarp

  1 jaar geleden
  Ze mag dan overlopen van talent, maar de manier waar op zij de 1500 meter liep is die van een beginneling. Hoe kun je met zo'n zwaar programma en nog een 10.000 meter voor de boeg zo dom zijn om aan kop te gaan sleuren? Krachten sparen en op jouw sprint rekenen was de enige tactiek onder deze omstandigheden!
 • Patrick schol

  1 jaar geleden
  Gelukkig en blij dat ze uit alle landen in de wereld voor Nederland heeft gekozen. We mogen haar dankbaar zijn dat ze ons zo laat genieten van haar talent. Wens haar alle geluk toe