De Olympische Spelen werden ondanks de coronamaatregelen feestelijk afgesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Olympische Spelen werden ondanks de coronamaatregelen feestelijk afgesloten. © EPA

Top 10 in Tokio is geen toeval: on-Nederlands groot denken betaalt zich uit

Met een recordoogst van 36 medailles keert de olympische equipe terug uit Tokio. Bij zijn laatste Olympische Zomerspelen is de helft van de missie van sportbaas Maurits Hendriks geslaagd. Nederland staat bij de beste tien landen. De uitdaging voor zijn opvolger: daar ook blijven.

13 reacties

 • Hans van den Dobbelsteen

  2 jaar geleden
  Ik den dat de komst van Charles van Commenee heeft meegewerkt aand de Atletiek sucessen. Hij was succesvol in Groot Brittannie, en nu hij daar weg is zie je dat de Britten geen enkele gouden medaille heeft in de Atletiek
 • Karel Van der Merwe

  2 jaar geleden
  Naast het geld dat naar topsport gaat had ik graag gezien dat iedere school in Nederland een eigen gras-sportveldje en gymzaal had. Dat is helaas niet zo, en daarvoor moet onze landelijke politiek zich schamen. Hoe belangrijk we topsport ook vinden, de gezondheid van al onze kinderen is nog belangrijker.
 • Kumar Ramsoekh

  2 jaar geleden
  De medaillespiegel is wat mij betreft idd een reflectie van de aandacht en geld voor topsport in http://nl.In een land waar we op zoveel fronten (gezondheids/ouderenzorg, onderwijs, huisvesting,etc) helaas niet altijd top zijn stuit deze focus mij tegen het borst en op mijn onbegrip. Begrijp het positief effect van het succes op sportend NL en derhalve op de gezondheid(szorg), maar teveel van het goede wat mij betreft. Zelfde bedenking trouwens ook bij het koningshuis. Desalniettemin...Oranje boven!
 • Marc Fahrner

  2 jaar geleden
  Echt top. Een landje met 17 miljoen inwoners boven de veel grotere buurlanden. Nu de focus op de jeugd. Van kijken naar inspiratie en doen. Een toekomst met hoogstens nog Olympische E-sport Spelen, vind ik toch een minder aantrekkelijk scenario.
 • Raoul Gelmers

  2 jaar geleden
  Hetzelfde groot durven denken en doen in het arbeidsmarkt zou NL ook daarin een topland maken, zoals Nederland voorop loopt in de agricultuur.