Yaora van Wijland
Volledig scherm
Yaora van Wijland © Privéfoto Yaora van Wijland

Tussenjaar in China: ‘Ik werd lid van een club om mijn spreekangst te overwinnen’

Je kunt natuurlijk in een tussenjaar een beetje gaan rondlummelen en backpacken. Je kunt in zo’n jaar ook iets supernuttigs gaan doen, bijvoorbeeld een jaar lang intensief Chinees leren in Peking. Dat laatste deed WilWeg-ambassadeur Yaora van Wijland (21).

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
  2. Hoe een tussenjaar je leven kan veranderen: af en toe een potje janken hoort er óók bij

    Hoe een tussenjaar je leven kan veranderen: af en toe een potje janken hoort er óók bij

    Natuurlijk kun je thuis blijven, veilig bij je Nederlandse familie en vrienden. Maar in een tussenjaar in het buitenland kun je ook leren, werken en reizen maken die je leven veranderen. Marleen Ophorst weet er alles van. Tijdens De BuitenlandBeurs (22 en 23 november) in Utrecht vertelt Marleen, ooit een verlegen meisje, aan scholieren en hun ouders hoe je van een tussenjaar een onvergetelijke tijd kunt maken.