Volledig scherm
© Jeroen Jongeneelen

Betere doorstroming in milieustraat Oosterhout

OOSTERHOUT - De inrichting van de milieustraat in Oosterhout gaat binnenkort op de schop. Een aantal containers en lantaarnpalen wordt verplaatst en er komen ruimere openingstijden.

Quote

Door ruimere openings­tij­den spreiden we de drukte.”

Marcel Willemsen, Wethouder Duurzaamheid (incl. afval), energietransitie, MEK.

De toestroom van de bezoekers in de gemeente zorgde al enige tijd voor lange wachtrijen en verkeersdrukte, vooral op zaterdag. Daarom komt de gemeente nu met maatregelen. Wethouder Willemsen: ,,Door ruimere openingstijden spreiden we de drukte. En dat betekent minder wachtrijen en verkeersdrukte.”

Sneller lossen

De gemeente heeft een plattegrond gemaakt met daarop alle plaatsen van de containers. De bezoeker kan hierdoor bij het inladen van de auto rekening houden met de route. Op deze manier kan het afval op de milieustraat sneller gelost worden. ,,Het scheelt zoekwerk, tijd en onnodig heen en weer rijden of lopen tussen de verschillende containers”, laat de gemeente weten.

Vaker open

Momenteel is de milieustraat op maandagen gesloten maar vanaf 1 april is het ook op maandag geopend van 12.30 uur tot 16.30 uur. In de periode van april tot september is de milieustraat op vrijdagavond open tot 20.30 uur. Op Bevrijdingsdag (5 mei) en Hemelvaartsdag (21 mei) is de milieustraat ook geopend.