Het Beverpad loopt langs de Amer en wordt binnenkort verlengd tot aan Drimmelen-dorp.
Volledig scherm
Het Beverpad loopt langs de Amer en wordt binnenkort verlengd tot aan Drimmelen-dorp. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Beverpad wordt in juni verlengd tot aan Drimmelen-dorp

DRIMMELEN - Vanaf 2 juni wordt er gewerkt aan de verlenging van het Beverpad. Het fietspad langs de Amer wordt dan verder over de dijk doorgetrokken richting het dorp Drimmelen. Daardoor hoeven fietsers niet meer over de Ruilverkavelingsweg.

Naar verwachting wordt het nieuwe gedeelte eind juni opgeleverd. Deze week zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen.

De verlenging van het populaire fietspad zou al eerder starten, maar in maart werd er onverwacht een puinlaag in de dijk aangetroffen. Dat leidde niet alleen tot vertraging, maar bracht ook een financiële meevaller. Eerder werden de kosten nog geraamd op 487.500 euro. 

Verschillende ideeën

,,De kosten komen nu lager uit, omdat de aanwezige puinfundering gebruikt wordt als fundering voor het fietspad”, zegt een woordvoerster van de gemeente Drimmelen. ,,Hierdoor hoeft er geen grond met puin te worden afgegraven, afgevoerd en verwerkt. Ook is het nu niet meer nodig om een nieuwe fundering van zandcement aan te brengen.”

Over de verlenging van het Beverpad waren verschillende ideeën. Zo werd er geopperd om het pad aan te sluiten op de Biesboschweg, zodat de fietsers direct bij de havens van Drimmelen arriveren. Passerende fietsers zouden dan echter in de achtertuinen van de Batterij kijken. Bovendien gaf het Waterschap geen toestemming.

Richting Lage Zwaluwe

De gemeente is ook van plan het pad aan de westzijde richting Lage Zwaluwe uit te breiden. Het is echter nog niet bekend waar deze verlenging komt en wat het gaat kosten.

Momenteel worden twee tracés onderzocht. Het ene loopt over de dijk langs de Amer, gaat in de bocht bij de ijsbaan naar beneden en vervolgens verder aan de binnenzijde van de dijk. Het andere mogelijke traject ligt op een maaiveld tussen de Amerweg en de bomen voor de ijsbaan.

  1. Tevredenheid over meevallen tekort gemeente Dongen

    Tevreden­heid over meevallen tekort gemeente Dongen

    DONGEN - “We zijn op tijd begonnen met ombuigingen, anders had het tekort op kunnen lopen tot drie miljoen”, zegt de Dongense wethouder René Jansen. Gisteren presenteerde hij de jaarcijfers over 2019. “Als ik zie waar we vandaan komen, kan ik alleen maar tevreden zijn. We hebben een olietanker bij wijze van spreken een slag laten draaien. We hadden zelfs de begroting in balans kunnen hebben. Maar de pensioenregeling voor politieke ambtsdragers en het sociaal domein bleken onvoorspelbare grootheden te zijn. Toch zijn we ons niet rot geschrokken.”