Volledig scherm
PREMIUM
De bouwplaats bevindt zich vlakbij veel eeuwoude woningen met idem funderingen © Caroline Van Schubert

Bewoners Dorpsstraat Wagenberg bang voor trillingen van bouwplaats ernaast: ‘Om de drie seconden schudt ons huis’

WAGENBERG - Fotolijstjes trillen van de muur, glazen rinkelen in de vitrinekast en bij andere buren zijn de eerste scheuren al opgemerkt. Bewoners van de Dorpsstraat zijn bang dat de honderd jaar oude funderingen van hun huizen de bouwwerkzaamheden in de staat niet aankunnen.

Afgelopen week is de aannemer daar gestart met het heien van stalen palen, júist als stevige fundering voor de te bouwen woningen. "De trillingen voel je overal in huis. Om de drie seconden, en dat vanaf 7 uur 's ochtends", zegt Robbert Akkermans. Problemen met het plan heeft hij niet en op overlast tijdens de bouw had hij ook wel gerekend. "Maar dit is anders: hier lijdt mijn huis echt onder. Ik ben echt bang dat mijn huis instort. De kit bij mijn vensterbank heeft al een stukje losgelaten. Waar komt die ruimte vandaan?"

  1. Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrokken
    PREMIUM

    Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrok­ken

    OOSTERHOUT - De voorwaardelijke boete van 10.000 euro voor het niet controleren van de leeftijd van een klant die een biertje bestelde bij Bowling en Bistro Merlijn in Oosterhout is ingetrokken. Bij de testkoper, een controleur van de gemeente, werd niet naar zijn ID gevraagd, omdat hij volwassen is en er ook zo uitziet. Na een gesprek met de eigenaar van Merlijn vindt het college een last onder dwangsom toch ‘een te zwaar middel’.