Volledig scherm
OOSTERHOUT - Ruime klaslokalen met veel licht en glas in de nieuwbouw van het Frencken College. © Pix4Profs-Ron Magielse

Binnenkijken in nieuw Frencken College in Oosterhout? Gebouw op 1 februari open voor publiek

OOSTERHOUT - De leerlingen van het nieuwe Frencken College in Oosterhout zijn na een klein half jaar helemaal gewend aan de nieuwbouw. Toch ontbreekt er iets. Het gebouw moet nog officieel geopend worden. Dat gaat gebeuren op donderdag 30 januari in het bijzijn van de gemeente en bouwer Van Wijnen. 

Twee dagen later, op zaterdag 1 februari, wordt de school voor alle belangstellenden opengesteld van 15.00 tot 18.00 uur.

Grote lokalen

Het gebouw is inmiddels volop in gebruik en het buitenterrein zal begin 2020 ook volgen. Op zaterdag 1 februari is er een openstelling voor een breed publiek. Oud-leerlingen, (oud-)collega’s, buurtbewoners, familieleden en iedereen met een link met het Frencken is welkom. De school is compleet gemoderniseerd. Vooral de grote lokalen vallen in de smaak. De nieuwbouw kostte 16 miljoen euro. Het Mgr. Frencken College is gevestigd aan de Slotlaan 40 in Oosterhout.

  1. Den Hout zwijgt over piepschuimstrooiers: ‘Een naam heeft geen enkele meerwaarde’
    PREMIUM

    Den Hout zwijgt over piepschuim­strooi­ers: ‘Een naam heeft geen enkele meerwaarde’

    DEN HOUT - ,,Ze hebben het op hun fatsoen getrokken. Eind van de week zijn alle piepschuimkorrels opgeruimd.” Meer woorden wil Frans van Groesen van de Kluivenduikers er niet aan vuil maken. Wie er vanaf een carnavalswagen hebben gestrooid met piepschuimkorrels tijdens de optocht in zijn dorp Den Hout? Alsof het confetti was? Waardoor het hele dorp is bezaaid met die onafbreekbare lichtgewicht korrels die overal tussen gaan zitten?