Volledig scherm
PREMIUM
De 93-jarige Harrie van Dijk (met onderscheiding) is als bevrijder Dongen binnengetrokken, en heeft de verdere opmars richting Duitsland meegemaakt. © Pix4Profs-Ron Magielse

Boek over bevrijding Dongen: ‘De beelden in mijn hoofd uit die tijd zijn gruwelijk, die raak je niet kwijt’

Bevrijding 75 jaarDONGEN - Korte, ontroerende verhalen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelden in Dongen, Klein-Dongen en ‘s Gravenmoer. Drie auteurs wisten ze te achterhalen en vereeuwigden ze in het boek ‘Bezetting en Bevrijding’ ter ere van 75 jaar bevrijding Dongen.

Van brieven, dagboekfragmenten tot foto’s en verhalen uit eerste hand. Samen met Tineke Nienhuis en Hans Sprangers bundelde Maurice van Boxtel ter ere van 75 jaar bevrijding Dongen elf zeer diverse verhalen in een boek. Dat de Tweede Wereldoorlog nog steeds leeft in Dongen, blijkt uit de nu al meer dan 150 inschrijvingen voor het bijna 100 pagina’s tellende boek, dat tijdens het bevrijdingsfeest op 1 november gepresenteerd wordt. 

  1. Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrokken
    PREMIUM

    Boete voor bistro Merlijn in Oosterhout ingetrok­ken

    OOSTERHOUT - De voorwaardelijke boete van 10.000 euro voor het niet controleren van de leeftijd van een klant die een biertje bestelde bij Bowling en Bistro Merlijn in Oosterhout is ingetrokken. Bij de testkoper, een controleur van de gemeente, werd niet naar zijn ID gevraagd, omdat hij volwassen is en er ook zo uitziet. Na een gesprek met de eigenaar van Merlijn vindt het college een last onder dwangsom toch ‘een te zwaar middel’.