Volledig scherm
OOSTERHOUT - Pix4Profs/Casper van Aggelen - Guido Mols en Frans van Gurp poseren in de Kloek zonder dak. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Boetes voor ‘illegale‘ sloop De Kloek

OOSTERHOUT - De gemeente Oosterhout is ‘zeer ontevreden‘ over de verbouwing van café De Kloek. Daarom zijn twee boetes opgelegd, in totaal 10.000 euro. Dit omdat de eigenaar zonder vergunning de zaak binnen aan het slopen was. Dat laat het gemeentebestuur in een persbericht weten. 

De gemeente sluit niet uit nieuwe stappen te ondernemen en spreekt van een ‘illegale sloop‘. ,,Tot teleurstelling van het gemeentebestuur werden al snel het dak en grote delen van de verdiepingsvloer van het vroegere café door de nieuwe eigenaar in verschillende fasen gesloopt. Dat is niet toegestaan.”

Burgemeester Mark Buijs: ,,We vinden het handelen van de aannemer en de eigenaar een gemiste kans”, verklaart de gemeente. ,,Als de eigenaar vanaf het moment van aankoop een plan had gemaakt en de benodigde vergunningen had aangevraagd, dan zou men nu - voorzien van alle vergunningen - legaal aan het verbouwen zijn geweest.” Buijs heeft binnenkort een gesprek met de eigenaren.

De Kloek is gemeentelijk monument, de eigenaar gaf eerder aan daarvan niet op de hoogte te zijn. ,,Iedereen die zo'n pand in het historische centrum van Oosterhout koopt, kan weten dat het om een monument gaat”, stelt de gemeente.