Bram en Patricia beleven turbulent 2020: ‘Na een Michelin-ster is het normaal gesproken een heel jaar feest’
OOSTERHOUT - Als het mag, gaan ze morgen open. ,,Ook al zou het voor tien man zijn.” Bram en Patricia Helleman staan te springen om het Michelin-ster weer te laten stralen. Begin 2020 kreeg het Oosterhoutse restaurant Zout & Citroen deze felbegeerde waardering. Niet veel later kwam corona. ,,Normaal gesproken is het na een Michelin-ster een heel jaar feest.”
Delen per e-mail
De stoelen zijn leeg, aan de tafels zit niemand. Restaurant Zout & Citroen oogt kil en verlaten. Buiten vallen de bladeren uit de grote bomen van het Slotpark. ,,Heel vervelend om zo je zaak te zien”, zegt Patricia met een zucht. Want dat hun restaurant wéér dicht is, doet pijn. ,,Het is een beetje uitzichtloos. Je wordt er bijna depressief van.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
VIDEO Vier nieuwe Michelinsterren in Brabant: ‘Culinair loopt de provincie voorop’
RAAMSDONKSVEER - Acht nieuwe Michelin-sterren in Nederland, waarvan de helft in Brabant. Dat kán geen toeval zijn, zegt top-kok Danny Jansen, bekend van 24-Kitchen. ,,Het bevestigt dat Brabant ook gastronomisch de beste provincie is.” -
PREMIUM
Oosterhout nu een stad met een sterrenzaak: ‘We profiteren er allemaal van’
OOSTERHOUT - De Michelinster voor Zout & Citroen kan niet alleen positief uitpakken voor restauranteigenaren Bram en Patricia Helleman, maar óók voor Oosterhout. Dat zeggen betrokkenen in de stad. ‘Het is zonde om hier niet dankbaar gebruik van te maken’. -
PREMIUM
Sterrenrestaurants kunnen wel wat met dertig gasten: ‘De reserveringen stromen weer binnen’
Sterrenrestaurants hebben het net iets makkelijker deze maand dan andere horecazaken. Reden: maximaal dertig gasten tegelijkertijd is een normaal aantal. ‘Kwaliteit en persoonlijke aandacht is waar het om draait in een Michelinzaak. Voorheen draaiden we ook geen honderd gasten op een avond.’ -
PREMIUM
Eetrecensie Sterrenzaak Zout & Citroen in Oosterhout heeft het niet voor niets ‘drukker dan ooit’
OOSTERHOUT - De langverwachte ster is binnen: restaurant Zout & Citroen aan de Ridderstraat in Oosterhout is hiermee nog populairder geworden. Eigenaren Bram en Patricia Helleman: ‘We hebben het drukker dan ooit’. -
PREMIUM
video Corry werkt 50 jaar als kraamverzorgster: ‘Zo’n ouwe taart hoefde ik niet aan m’n bed. Nu ben ik er zelf één’
Al vijftig jaar staat Corry Theunisse vrouwen met raad en daad bij tijdens de eerste dagen na een bevalling. De 67-jarige kraamverzorgster krijgt zelfs speciale verzoekjes van vrouwen die in de laatste weken voor hun bevalling zitten.
-
PREMIUM
Champagne bij Zout & Citroen: ‘Michelinster bekroning op het werk’
OOSTERHOUT - Hij staat er echt, die ster. Bij Zout & Citroen. Vol trots vouwt Bram Helleman de nieuwe Michelingids open. Hij bladert naar bladzijde 253. ,,Onwerkelijk, dit is de bekroning op ons werk”, zegt de Oosterhoutse restaurateur. Samen met zijn vrouw Patricia is hij maandagmiddag net terug uit Amsterdam, waar de Michelinsterren zijn bekendgemaakt. -
Welke televisie past het best bij jou?
De ene tv-kijker is de andere niet: niet alleen maakt het uit waar de televisie komt te staan, ook wat zich precies op het scherm afspeelt is van belang om de juiste keuze te maken. We bekeken de interessantste tv’s per ‘type’ gebruiker. -
VIDEO / RIJ-IMPRESSIE Eindelijk weer iets te kiezen: de Citroën (ë)C4 is prettig anders
In een wereld die vooral gedomineerd wordt door rationele keuzes, moet je opvallen om een rol van betekenis te spelen. Met de nieuwe C4, die meteen ook als elektrische ëC4 beschikbaar komt, heeft Citroën die ‘kunst van het anders zijn’ weer als vanouds in de vingers.