De vrijwillige brandweer in Made werd ingezet om de ring los te knippen.
Volledig scherm
De vrijwillige brandweer in Made werd ingezet om de ring los te knippen. © Brandweer Made

Brandweer rukt uit om trouwring los te knippen: ‘Geen dagelijkse kost’

De vrijwillige brandweer in Made (Noord-Brabant) kreeg gisteravond rond 19.30 uur een telefoontje met het verzoek een trouwring los te knippen bij een bewoonster van een zorgcentrum. De ring zat erg strak en het zorgpersoneel kreeg hem niet meer van de vinger af. Dus werd de brandweer ingeschakeld.

,,Het was een noodgreep. De verzorgsters hadden al van alles geprobeerd om de ring los te krijgen, maar niets lukte”, vertelt teamleider van brandweerteam Made Corné Maas. ,,We hebben zelf ook nog gezocht hoe we die ring makkelijk van de beknelde vinger af konden krijgen, maar uiteindelijk moesten we hem toch met een tang kapot knippen. Daarvoor hadden we wel toestemming gekregen van de familie.”

Uit voorzorg knipte de brandweer ook nog een andere ring los. 

‘Misschien anders gekund’

,,Dat is het leuke bij de vrijwillige brandweer”, licht Maas toe. ,,We krijgen soms hele aparte verzoeken en daar was dit er een van. Uiteindelijk had het misschien nog wel anders gekund. We zagen later op YouTube dat je een ring met behulp van flosdraad van de vinger zou kunnen krijgen. Maar ja, dit was voor ons ook geen dagelijkse kost. We doen dan toch ons best om het zo goed mogelijk op te lossen.”

Met de mevrouw in kwestie gaat het goed. ,,Ach, we waren het hier al bijna vergeten”, vertelt een medewerkster.

Bekijk hier onze populairste video's.

  1. Tevredenheid over meevallen tekort gemeente Dongen

    Tevreden­heid over meevallen tekort gemeente Dongen

    DONGEN - “We zijn op tijd begonnen met ombuigingen, anders had het tekort op kunnen lopen tot drie miljoen”, zegt de Dongense wethouder René Jansen. Gisteren presenteerde hij de jaarcijfers over 2019. “Als ik zie waar we vandaan komen, kan ik alleen maar tevreden zijn. We hebben een olietanker bij wijze van spreken een slag laten draaien. We hadden zelfs de begroting in balans kunnen hebben. Maar de pensioenregeling voor politieke ambtsdragers en het sociaal domein bleken onvoorspelbare grootheden te zijn. Toch zijn we ons niet rot geschrokken.”