Volledig scherm
PREMIUM
Defensie heeft een nota opgesteld over de geluidszones van vliegbasis Gilze-Rijen. Er is veel verzet tegen het stuk.

Breed verzet in Gilze en Rijen tegen plan vliegbasis: ‘Wij zijn afvoerputje Defensie’

De gemeenteraad van Gilze en Rijen is net als het college van B en W erg geschrokken van de nota van geluidszones rond vliegbasis Gilze-Rijen die Defensie heeft gestuurd. De politieke partijen staan als één man achter B en W in hun verzet tegen de nota.

VVD'er Hans van Nistelrooij kraakt de opstelling van Defensie en vindt dat die 'geen route heeft ingeslagen om tot een breed gedragen besluit te komen'. ,,We vinden dat de wethouder zeer robuust en adequaat heeft gereageerd. En steunen het college in de strijd voor een beter besluit."

  1. Boerenleven
    Boerenpraat

    Boerenle­ven

    MADE - Wanneer je een boer vraagt uit te leggen wat zijn beroep inhoudt, zal hij al snel zeggen dat boeren geen beroep is. Het is een manier van leven. Het wonen, leven en werken op een boerderij is veel meer met elkaar verweven dan bij welk ander vak ook. Natuurlijk, ook in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en bij thuiswerkers ligt wonen en werken vaak dichtbij elkaar. Maar vooral de levende have, het weer en het wisselen van de seizoenen maken het leven op een boerderij erg onvoorspelbaar.