Daar komt de orgelman! Verrassing voor zwaar gehandicapte Luc in het ziekenhuis

VIDEOElke zaterdag danst de meervoudig gehandicapte Luc Benoist (20) bij het draaiorgel in Oosterhout. Tot hij doodziek in het ziekenhuis belandt. Dus komt de orgelman naar hem toe. Een verrassingsconcert in het Amphia. Voor Luc. En voor zijn moeder, die nog elke nacht slaapt bij haar zoon die zij bijna kwijt was.

Vrolijke orgelklanken vullen de hal van het ziekenhuis...Ik zag twee beren.. ,,Ik heb heb nog nooit zo spannend naar een lift staan kijken," zegt Tamara de Wijs, vaste begeleidster van Luc. Ze is opgewonden. Samen met vader Ferdy zit zij in het complot.

‘Lieve Luc’ roepen de welkomstballonnen van zijn vrienden, familie en spelers van G-voetbalteam verderop in de hal van het ziekenhuis. Tien minuten later dan gepland rolt de hoofdrolspeler in zijn rolstoel met zijn ouders de lift uit. Zijn broer Rik (22), net op tijd terug van de TU in Eindhoven, holt naar hen toe. Hij pakt Lucs hand en laat hem niet meer los. 

En dan, als ze de hoek om rijden, die kreet van Luc, zijn gezicht nog in een grimas.  En weer een klank. Daar is de orgelman! Even gaat Luc's arm omhoog. Zijn teamgenoten juichen. Altijd is Kortjakje ziek laat Jan Bekker het orgel spelen. ,,Mooi toch’,  is de orgelman kort van stof. 

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.