Volledig scherm
PREMIUM
De dassenburcht op Vliegbasis Gilze-Rijen. De aanleg van de nieuwe lus in de Rijksweg betekent dat de dassen straks op zoek moeten naar een nieuw onderkomen. © Pix4Profs/Ron Magielse

Dassenburcht op vliegbasis Gilze-Rijen moet wijken voor N282

RIJEN - Twee dassen hebben een plekje gevonden op Vliegbasis Gilze-Rijen. Daar verblijven ze samen in de burcht aan de rand van het terrein. Nog wel, want de herinrichting van Rijksweg N282 betekent mogelijk het einde van de dassenburcht. Dat blijkt uit een conceptrapport van de provincie Brabant.

Een groot deel van de dassenburcht moet wijken voor de nieuwe verbinding met de Burgemeester Ballingsweg. De provincie heeft namelijk een strook grond van de vliegbasis nodig voor deze afbuiging van de N282. De rondweg en het patrouillepad op het terrein worden daarom verlegd en ook het hek rond de vliegbasis wordt aangepast. Dat heeft gevolgen voor de dassenburcht die tegen het parkeerterrein van restaurant 't Vliegveld aanligt. 

  1. MOB tegen vergunning Amercentrale: ‘Houtstook doet snelheidsverlaging in één klap teniet’

    MOB tegen vergunning Amercentra­le: ‘Houtstook doet snelheids­ver­la­ging in één klap teniet’

    GEERTRUIDENBERG - Milieuorganisatie MOB is in beroep gegaan tegen de nieuwe vergunning voor houtstook in de Amercentrale. De stikstofneerslag van de met biomassa gestookte centrale van RWE is zo groot dat alle beschermde natuurgebieden in Nederland worden getroffen, stelt Mobilisation for the Environment. ,,Ook wordt de stikstofwinst door de voorgenomen snelheidsverlaging naar 100 km/uur grotendeels teniet gedaan", aldus Johan Vollenbroek van MOB.