Opvallend voor de wijk Centrum zijn de vele moderne woonbuurtjes die je binnen de verkeersring kunt vinden. Pal achter de basiliek (links) ligt zo’n buurt die je eerder buiten het centrum zou verwachten. Zo druk als het op de Markt is, zo rustig is het in deze buurtjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Opvallend voor de wijk Centrum zijn de vele moderne woonbuurtjes die je binnen de verkeersring kunt vinden. Pal achter de basiliek (links) ligt zo’n buurt die je eerder buiten het centrum zou verwachten. Zo druk als het op de Markt is, zo rustig is het in deze buurtjes. © Pix4Profs/René Schotanus

Domweg gelukkig in het hart van Oosterhout: ‘Het is echt een storp’

buurten in de wijkOOSTERHOUT - Waar anders tref je de ziel van Oosterhout dan in de wijk Centrum. Daar immers klopt het hart van de stad met haar lange geschiedenis en economische activiteiten. Daar gebeurt het ‘allemaal’. Maar wil je er ook wonen? We nemen de proef op de som.

  1. Edelsmeden zijn onder de indruk van haar gedrevenheid: Lieve wil van hobby haar beroep maken
    De hobbykamer van...

    Edelsmeden zijn onder de indruk van haar gedreven­heid: Lieve wil van hobby haar beroep maken

    RAAMSDONKSVEER - Lieve van Renterghem uit Raamsdonksveer heeft een hobby die maar weinige mensen van haar leeftijd beoefenen. Haar hobby is sieraden. Nou is dat niet vreemd voor een vijftienjarig meisje (of jongen). Wat wel bijzonder is, is het feit dat ze deze niet verzamelt of koopt, maar zelf maakt. Op het atelier waar ze sinds een half jaar les neemt, is ze in elk geval absoluut de jongste.