Volledig scherm
De BSM-profielklas havo 5 die het toernooi gaat organiseren © Dongemond College

Dongemondklas organiseert kegelrooftoernooi

RAAMSDONKSVEER - Ze staan voor een opdracht waar ze veel zin in hebben: een kegelrooftoernooi organiseren waar zoveel mogelijk basisscholen uit de regio aan meedoen. Een wát? Ja, ook kegelroven is een sport. 

Of een spel, beter gezegd. Op 12 februari staat het te gebeuren in de sporthal naast de school waar de organiserende leerlingen vandaan komen: het Dongemond College in Raamsdonksveer.

Het toernooi is onderdeel van een opdracht voor de leerlingen van de havo 5- examenklas met het profiel BSM (bewegen, sport en maatschappij). Leerlinge Kyra Groen die de publiciteit op zich neemt: ,,Volgende week gaan we de posters verspreiden en maken we berichten op de Facebookpagina en Instagram van het Dongemond. Doel is om zoveel mogelijk scholen uit de regio zoals ook uit Hank en Oosterhout deel te laten nemen. "

Quote

Kegelroven is vergelijk­baar met trefbal

Kyra Groen, leerlinge Dongemond

Als het goed is kennen de groepen 7 en 8 het spel al van hun gymles, verwacht Kyra. ,,Kegelroven is vergelijkbaar met trefbal". Voor wie het spel niet kent, de spelregels zijn  simpel:  één team is loper, het andere team is tikker en dan proberen bij het andere team de kegels af te pakken en weer terug te komen achter de lijn zonder getikt te worden. De teams bestaan uit maximaal tien spelers met eventueel twee reserve-spelers.