Volledig scherm
De Avondvierdaagse vorig jaar in Dongen. © Pix4profs / Jan Stads

Dongenaar ‘moet’ in beweging komen

DONGEN - Het Lokaal Sportakkoord moet begin april worden ingediend. Na goedkeuring kan het Ministerie van VWS maximaal 40.000 euro aan uitvoeringsbudget verstrekken.

Dat zegt een woordvoerster van de gemeente Dongen. De lokale variant van het Nationale Sportakkoord moet Dongenaren in beweging krijgen. De gedachte erachter is dat men te veel en te vaak stil zit en dat is ongezond. 

Ruim twintig partijen zijn bij het plan betrokken. ,,De groep is eensgezind in de ambities”, zegt sportformateur Sandra Heerius. ,,We hebben een top vijf gemaakt. De partijen willen samen aan eigentijdse, duurzame accommodaties, een positief sportklimaat, het versterken van sportaanbieders, gezamenlijke inkoop en het openstellen van accommodaties.’’ 

Volgens Heerius hebben lokale verenigingen plannen voor een Dongens manifest om de sportcomplexen vrij te houden van roken, drugs, pesten, racisme en ander ongewenst gedrag. Ook zijn er plannen voor gezamenlijke inkoop van verzekeringen, energie en artikelen en het delen van ‘diensten’.

Verder is met de verenigingen  gesproken over het openstellen van accommodaties. Heerius: ,,We kijken bijvoorbeeld of het haalbaar is om het kunstgrasveld van VV Dongen openbaar te maken. Atledo onderzoekt of de trainingslocatie overdag voor senioren beschikbaar kan zijn. Daarmee creëren we beweegplekken voor iedereen.”