Patrick Smeekens praat erover ter plekke met op de achtergrond enkele maatregelen tegen de buurtoverlast.
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Smeekens praat erover ter plekke met op de achtergrond enkele maatregelen tegen de buurtoverlast. © Pix4Profs/Jan Stads

Dongense scoutingclub door corona in zwaar weer

DONGEN - De Dongense scoutingclub Laurentius dreigt door de coronacrisis kopje onder te gaan. ,,Dit is echt de druppel voor ons’’, zegt Patrick Smeekens.

Hij zit in de door de medewerkers zelf gecreëerde haardruimte buiten het clubgebouw De Binck aan de Doelstraat. ,,Ja, deze vuurplaats hebben we zelf gebouwd. De nieuwe toegang vanuit het clubgebouw kostte al een slordige 3.000 euro. Zoveel geld hebben we eigenlijk niet’’, zegt Smeekens.

  1. Tevredenheid over meevallen tekort gemeente Dongen

    Tevreden­heid over meevallen tekort gemeente Dongen

    DONGEN - “We zijn op tijd begonnen met ombuigingen, anders had het tekort op kunnen lopen tot drie miljoen”, zegt de Dongense wethouder René Jansen. Gisteren presenteerde hij de jaarcijfers over 2019. “Als ik zie waar we vandaan komen, kan ik alleen maar tevreden zijn. We hebben een olietanker bij wijze van spreken een slag laten draaien. We hadden zelfs de begroting in balans kunnen hebben. Maar de pensioenregeling voor politieke ambtsdragers en het sociaal domein bleken onvoorspelbare grootheden te zijn. Toch zijn we ons niet rot geschrokken.”