In Made strijden de komende woensdagen vijf teams om de winst tijdens de Street League Drimmelen. Ook in Lage Zwaluwe en Terheijden worden wedstrijden gespeeld.
Volledig scherm
In Made strijden de komende woensdagen vijf teams om de winst tijdens de Street League Drimmelen. Ook in Lage Zwaluwe en Terheijden worden wedstrijden gespeeld. © Caroline Van Schubert

Dorpenstrijd geschrapt, voetbaltoernooi past zich aan: ‘Zo min mogelijk reizen’

DRIMMELEN - Normaal wordt er tijdens de Street League Drimmelen tussen de dorpen onderling hard gestreden om de winst. In deze coronatijd voetballen de kinderen tegen teams uit hun eigen dorp, maar het plezier is er niet minder om: ,,Ik ben zo blij dat ik weer met mijn vrienden kan spelen.”

Rode, maar vooral blije gezichten zijn er te zien op het trapveldje naast het gemeentehuis in Made. Zo’n vijftig kinderen vanuit de drie basisscholen in het dorp strijden deze en de komende twee woensdagen om de winst in de aangepaste achtste editie van de Street League Drimmelen.

‘Dit is de Champions League’

Het sportevenement groeide in vier jaar uit tot een begrip in de gemeente. In zes wedstrijden, plus een finale, strijden leerlingen uit de groepen 7 en 8 uit alle dorpskernen normaal gesproken tegen elkaar. 

,,Voor de kinderen is dit de Champions League, ze zijn echt bloedfanatiek”, zegt buurtsportcoach Benjamin van Wanrooij. Maar bij de Street League gaat het om meer dan voetbal. ,,Voetbal is een middel. Kinderen hebben, vooral in deze tijd, ook behoefte aan een uitlaatklep.”

Quote

Voetbal is een middel. Kinderen hebben, vooral in deze tijd, ook behoefte aan een uitlaat­klep

Benjamin van Wanrooij, buurtcoach

Zo min mogelijk reizen

De opkomst tijdens deze aangepaste editie is met honderd aanmeldingen bijna net zo hoog als normaal. ,,De kinderen spelen nu minder wedstrijden. We willen ook dat ze zo min mogelijk reizen, daarom spelen ze nu niet tegen de andere dorpen. Ook de maatschappelijke opdracht is vervallen”, zegt van Wanrooij. 

Basisschoolkinderen uit dorpen zonder trapveldje kunnen aansluiten bij de wedstrijden in nabijgelegen dorpen. Ook ouders mogen niet komen kijken.

Geen 1,5 meter afstand

Ouders langs de zijlijn of niet; Paul van der Heijden (11) is vooral blij dat hij weer met zijn vrienden buiten kan spelen. ,,Zo lang thuis zitten is toch maar saai hoor. We moedigen nu elkaar aan, dus dat is ook goed.” 

Ook Raïssa van Bragt (11) is opgelucht dat de Street League uiteindelijk tóch door is gegaan. ,,Ik ben blij dat wij als kinderen geen 1,5 meter afstand hoeven te houden, want dan was het niet zo leuk geweest. Het is nu wel wat minder spannend, maar ik ben blij dat ik weer kan voetballen.”

  1. Tevredenheid over meevallen tekort gemeente Dongen

    Tevreden­heid over meevallen tekort gemeente Dongen

    DONGEN - “We zijn op tijd begonnen met ombuigingen, anders had het tekort op kunnen lopen tot drie miljoen”, zegt de Dongense wethouder René Jansen. Gisteren presenteerde hij de jaarcijfers over 2019. “Als ik zie waar we vandaan komen, kan ik alleen maar tevreden zijn. We hebben een olietanker bij wijze van spreken een slag laten draaien. We hadden zelfs de begroting in balans kunnen hebben. Maar de pensioenregeling voor politieke ambtsdragers en het sociaal domein bleken onvoorspelbare grootheden te zijn. Toch zijn we ons niet rot geschrokken.”