Volledig scherm
© Thinkstock

Drugsdealers proberen harddrugs te verkopen aan minderjarigen in Raamsdonksveer, vier man aangehouden

RAAMSDONKSVEER - Twee verdachten uit Oosterhout hebben vrijdag geprobeerd om harddrugs te verkopen aan twee minderjarigen. De politie heeft, na een gerichte actie, de drugsdeal afgebroken en de vier betrokkenen aangehouden.

De politie kreeg de laatste tijd veel klachten binnen over drugsgebruik en het dealen van drugs in de gemeentetuin van Raamsdonksveer. Het politieteam besloot om de actie om de drugsdealers aan te houden in ‘burgerkleren’ uit te voeren. 

Verschillende agenten begaven zich vrijdagavond rond 21.30 uur onopvallend tussen het publiek. Uit het gedrag van twee jongens en uit gedeeltes van gesprekken die de agenten opvingen begrepen ze dat ze op iemand wachtten. Korte tijd later kwam er een auto aanrijden. De agenten zagen dat er contact gemaakt werd tussen de inzittenden en de twee jongens. Toen duidelijk bleek dat er sprake was van een overdracht van spullen, grepen de agenten in. 

Vier personen werden aangehouden, een man van 21 uit Oosterhout en een man van 19 uit Made werden aangehouden voor het dealen. Twee minderjarige jongens van 14 en 16 jaar uit Oosterhout werden aangehouden omdat ze drugs in bezit hadden of wilden kopen.