Het oog wil ook wat, heet het kookboek dat Laura en Ineke schreven. De (gepureerde) gerechten zijn dan ook nauwelijks van echt te onderscheiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het oog wil ook wat, heet het kookboek dat Laura en Ineke schreven. De (gepureerde) gerechten zijn dan ook nauwelijks van echt te onderscheiden. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Eindelijk een kookboek voor mensen met slikproblemen: ‘Een gepureerd appeltaartje smaakt zoveel lekkerder als het er ook zo uitziet’

Een frikandel die eruit ziet als een echte frikandel, een pizza die niet van echt te onderscheiden is of een koekje dat ook echt op een koekje lijkt? En toch is niets wat het lijkt.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Honderd mensen gewond bij treinongeluk Egypte
  Play

  Honderd mensen gewond bij treinonge­luk Egypte

 2. Strandganger filmt bommenwerper die noodlanding maakt op zee
  Play

  Strandgan­ger filmt bommenwer­per die noodlan­ding maakt op zee