Oosterhout - 10-07-2019 - Pix4Profs / Johan Wouters - Het ministerie heeft een plan neergelegd waarin vrachtwagens die over de Bovensteweg of Weststadweg in Oosterhout of over de Rijksweg bij Dorst rijden een heffing gaan betalen van 15 cent per gereden kilometer. Hier de Weststadweg in Oosterhout in beeld, met het bekende kunstwerk Bromtol van kunstenaar Piet Hohmann op de rotonde op de achtergrond.
Volledig scherm
PREMIUM
Oosterhout - 10-07-2019 - Pix4Profs / Johan Wouters - Het ministerie heeft een plan neergelegd waarin vrachtwagens die over de Bovensteweg of Weststadweg in Oosterhout of over de Rijksweg bij Dorst rijden een heffing gaan betalen van 15 cent per gereden kilometer. Hier de Weststadweg in Oosterhout in beeld, met het bekende kunstwerk Bromtol van kunstenaar Piet Hohmann op de rotonde op de achtergrond. © Pix4Profs / Johan Wouters

Eindelijk groen licht voor Bromtol, werk kan in september beginnen

OOSTERHOUT – De Bromtol-rotonde kan nu écht op de schop. De Oosterhoutse gemeenteraad gaf dinsdagavond groen licht. Er komt een vijftaks-turborotonde met een fietstunnel. Daar heeft de politiek ruim 5 miljoen euro voor over. Het werk begint in september, in juni 2021 moet de boel klaar zijn.

Eigenlijk ging de Oosterhoutse politiek al enkele jaren geleden akkoord met de aanpak van het verkeersknooppunt. Alleen was in dat plan sprake van vier takken. De aansluiting met Den Hout ontbrak, vanuit de Stelvenseweg zou een nieuwe verbinding komen naar de Weststadweg.