Volledig scherm
De Eurostar reed door rood. © ProRail

Eurostar-trein rijdt door rood en maakt noodstop op HSL-traject bij Lage Zwaluwe

BREDA/ROTTERDAM - Een Eurostar-trein reed dinsdagochtend even voor 09.00 uur door een rood sein op het traject Rotterdam-Breda en moest om die reden een noodstop maken. De trein kwam ter hoogte van Lage Zwaluwe tot stilstand. Dat meldt ProRail.

De trein stond na de stop vast in een wissel en moest worden gecontroleerd door de technische dienst. Omdat de Eurostar het HSL-traject versperde, leek het er in eerste instantie op dat de passagiers moesten worden geëvacueerd. Later bleek dit niet nodig, omdat trein sneller dan verwacht door kon rijden.

Er zou niemand gewond zijn.

Wisselsensor

Volgens René Vegter, woordvoerder van ProRail, komt het een aantal keren per jaar voor dat een trein door rood rijdt en levert dat bijna nooit gevaar op. ,,Er zit een veiligheidssysteem op. Als een trein door rood rijdt, stopt hij automatisch'', aldus Vegter. 

De oorzaak van de storing was een defecte wisselsensor.

De beperkingen werden omstreeks 10.00 uur opgeheven. De trein kon op eigen kracht doorrijden.

  1. Oosterhoutse diplomazwemmers nog niet op Amerikaanse tv
    PREMIUM

    Oosterhout­se diploma­zwem­mers nog niet op Amerikaan­se tv

    OOSTERHOUT - De jeugdige Oosterhoutse zwemmers die een jaar geleden in de Warande zo hun best deden voor de camera's van een Amerikaanse tv-ploeg moeten geduld hebben. De opnames die door CBS News gemaakt zijn van het diploma-zwemmen in Oosterhout zijn nog niet verwerkt in een documentaire. Inmiddels is er door CBS wel een andere documentaire gemaakt over hoe Nederland omgaat met stormvloeden en de stijgende zeespiegel.